torsdag 20 februari 2014

Sluttampen!

Januari och februari har varit förkylningstidernas månader men jag hoppas att alla ni Max500-deltagare har fått vara friska och krya. Januari månads diagram ser ni längst ner i detta inlägg och jag måste säga att jag är riktigt imponerad. 

Ni har kämpat in i det sista och snart är det dags att lämna in de allra sista mätvärdena. Jag var i början orolig för att det skulle bli en massa avhopp med tanke på att denna aktivitet skulle vara i ett år, men ni har tagit er an denna utmaning på största allvar och visat att det går att byta ut många bilresor till andra färdsätt. Det är inte lätt att förändra ett beteende och ni har verkligen ändrat ert tankesätt när det gäller ert resande. Bilen kan ibland vara ett måste men ni har upptäckt att det finns flera andra alternativ, som i många fall har fler fördelar än bilen. Vi har exemplet med bussen som går mycket snabbare att ta än bilen till arbetet, att det faktiskt går att samåka med sambon, pendling med tåg till och från arbetet och att cykeln är ett mycket snabbt och flexibelt färdmedel när man färdas i Umeå tätort. 

De sista mätvärdena skickas som sagt in väldigt snart. Därefter tänker vi kora vinnarna under Earth Hour-veckan, på Rådhustorget i centrala Umeå lördagen den 29 mars. Mer information om detta kommer inom en mycket snar framtid. :)