måndag 8 april 2013

MÅNADEN UPPDATERING


Tyvärr har den månadsvisa uppdateringen dröjt, men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Anledningen till att det har dröjt är för att vissa värden inte verkar ha stämt och det har varit lite klurigt att kartlägga var i sifferleden det kan har blivit fel men detta är nu åtgärdat. Sedan har påsken och sjukdomsfrånvaro vidare fördröjt uppdateringen.

Men nu är den äntligen här! För att lyckas nå målet på max 500 mil på ett år så ligger maxförbrukningen varje månad på 41,6 mil, tänkte att det kan vara ett tal som är bra att känna till. Vi vill dock poängtera att detta är maxsträckan varje månad, målet är fortfarande att köra så lite som möjligt!
Den som kör så lite som möjligt i slutändan kommer att belönas extra och vi strävar efter att ständigt uppmuntra till en minskning av bilåkandet!

I diagrammet för körsträckan under mars månad kan ni se hur ni ligger till i utmaningen. I det lodrätta ledet på diagrammet ser ni ert deltagarnummer och staplarna som anger körda mil visar hur ni ligger till. Ni kan även se hur långt ni har kvar till maxsträckan och känna er ännu mer taggade. Summerat kan ni läsa av att ni under den senaste månaden har legat i hårt och vissa har nästan inte använt bilen alls.
Någon har till och med förträngt bilen så pass mycket att denne glömt bort att den finns och missat t.ex. besiktningstider. J
Då alla har olika förutsättningar till minskad bilförbrukning tycker vi att första månaden ser riktigt bra ut!  Fortsätt i rätt riktning!

Vi hoppas att ni alla har haft ögon och öron på helspänn under testperioden, en stor eloge till er som varit flitiga med att skicka in era observationer till bloggen, verkligen jätteroligt att vi alla kan hjälpas åt att hålla bloggen levande och intressant!
En enkät för utvärdering av bussåkandet har skickats ut till er mejl. Vi vill att ni fyller i den så fort ni har möjighet, detta för att vi ska kunna ta del av era erfarenheter av bussen, föra vidare observationerna till de som sitter och jobbar med att planera kollektivtrafiken och för att vi ska kunna sammanställa reslutatet så att ni alla kan ta del av det. Vi kommer att så fort vi fått in era svar att lägga ut en sammanställning här på bloggen.


Nu såhär när våren förhoppningsvis kommer att närma sig mer och mer kommer vår nästa satsning att riktas på ett fantastiskt hälsosamt, billigt och snabbt alternativ att transportera sig, nämligen (trumvirvel..) CYKELN!
Damma av cyklarna och leta fram cykelbyxorna för nu blir det till att röra på sig!